Informace školní jídelny

Žáci / cizí strávnící

Výdejní doba: Cena:
11:40 – 14:00 - výdej obědů 23 Kč (žáci 7 - 10 let)
  25 Kč (žáci 11 - 14 let)
  28 Kč (žáci 15 let a starší)
11:15  11:35 - výdej stravy - jídlonosiče 62 Kč (cizí strávníci - od 1.4.2019)
   
Prodej stravenek ve školní vrátnici na měsíc:
předposlední pracovní den v měsíci 7:00 - 9:00, 12:00 - 14:30
poslední pracovní den v měsíci     7:00 - 9:00
1 až 20. den v daném měsíci 7:30 - 8:00
   
Změna v platbě strávného - školní rok 2020/2021
Přihláška ke stravování - školní rok 2020/2021

 


Nabízíme levné a přitom zdravé stravování:

  • Stravování pro žáky, zaměstnance, cizí strávníky,
  • přímá příprava jídel,
  • vaříme výhradně z čerstvých a kvalitních surovin,
  • pestrá skladba jídelního lístku,
  • denně zdravá příloha - zeleninové saláty z čerstvé zeleniny / 2-3 x týdně /, ovoce 2x týdně, müsli nebo cereální tyčinky, mléčné výrobky / jogurty, pribináčky,
  • sladká jídla 1x v měsíci,
  • vysoký hygienický standard - odborně vzdělaný personál, vybavenost kuchyně vyhovuje náročným hygienickým předpisům / kuchyně je po celkové rekonstrukci /, ve škole je zaveden kontrolní systém kritických bodů HACCP,
  • možnost odběru dle přání strávníka - určete si sami, ve kterých dnech chcete odebírat oběd.

Označení alergenů ve školní jídelně

Dle legislativy EU a ČR jsou od 13. 12. 2014 stanoveny specifické požadavky na označování alergenů u výrobků a jídel ve veřejném stravování. Týkají se také naší jídelny

Alergeny jsou přirozeně se vyskytující látky, které mohou u přecitlivělých jedinců způsobit nepřiměřenou reakci imunitního systému (tzv. alergickou reakci), které může vyústit až v anafylaktický šok. Tyto potraviny či složky potravin se však neuplatňují u běžné populace a nemají vliv na zdravotní stav, mohou být bez obav konzumovány.

Mezi potravinové alergeny patří celá řada potravin, Evropská unie však specifikovala 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.

Školní jídelna je povinna "jasně a zřetelně označit alergenní složky", které jsou přeneseny z receptur a ingrediencí použitých při výrobě jednotlivých pokrmů. Toto označení není povinné, pokud název, pod kterým je potravina podávána, jednoznačně odkazuje na tuto alergenní složku, např. celerová polévka.

Školní jídelna a označení alergenů plní pouze funkci informační, stejně jako každý výrobce potravin a pokrmů. Má za úkol dostatečným způsobem informovat strávníka o přítomnosti alergenní složky v potravině. Nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků - tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Školní stravování zajišťuje stravování dětí, žáků a studentů podle jednotlivých věkových kategorií a výživových požadavků, a nelze se při velkém počtu strávníků věnovat jednotlivcům s přecitlivělostí na některý alergen a tento při přípravě pokrmů eliminovat.

 

Jídelní lístky

Jídelní lístek

25.5. – 29.5.2020

 

Pondělí

polévka: Špenátová se smaženým hráškem (obsahuje aler.: 1,3,7)

hlavní jídlo: Smažené rybí filé de lux se sýrem, šťouchané brambory, salát z čerstvé zeleniny

nápoj oranž (obsahuje aler.: 1,3,4,7,10)

 

Úterý

polévka: Krupicová s vejcem (obsahuje aler.: 1,3,7,9)

hlavní jídlo: Vídeňský guláš z hovězího masa, semolinové těstoviny

čaj jablko-meduňka, ovoce (obsahuje aler.: 1,3,7)

 

Středa

polévka: Frankfurtská se zeleninou (obsahuje aler.: 1,6,7.9)

hlavní jídlo: Sekaná pečeně, bramborová kaše, ovocné pyré

nápoj meruňka (obsahuje aler.: 1,3,7)

 

Čtvrtek

polévka: Bramborová (obsahuje aler.: 1,7)

hlavní jídlo: Štěpánská krůtí pečeně, dušená rýže, salát mrkvový

čaj šípkový (obsahuje aler.: 1,3,7,10)

 

Pátek

polévka: Zeleninová (obsahuje aler.: 1,7,9)

hlavní jídlo: Strapačky s kysaným zelím a slaninou

nápoj jahoda, ovoce (obsahuje aler.: 1,3,7,10,12)

 

 

1. Obiloviny (lepek)  5. Podzemnice olejná    9. Celer  13. Vlčí bob (lupina) 
2. Korýši 6. Sójové boby 10. Hořčice 14. Měkkýši
3. Vejce 7. Mléko 11. Sezamové semena  
4. Ryby 8. Skořápkové plody 12. Oxid siřičitý a siřičitany  

Zpracovala: N. Holíčková, vedoucí kuchařka

Schválila: K. Mecová, vedoucí školní jídelny

 

Jídelní lístek

1.6. – 5.6.2020

 

Pondělí

polévka: Rajčatová s ovesnými vločkami (obsahuje aler.: 1,7)

hlavní jídlo: Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

čaj s citrónem, ovoce (obsahuje aler.: 1,3,7)

 

Úterý

polévka: Vydatná rybí (obsahuje aler.: 1,4,7,9)

hlavní jídlo: Křupavé kuře, šťouchané brambory, salát z čínského zelí s rajčaty

čaj borůvka (obsahuje aler.: 3,7,10)

 

Středa

polévka: Drůbeží vývar s játr. knedlíčky a těstovinou (obsahuje aler.: 1,3,7.9)

hlavní jídlo: Mleté maso s čočkou na kari, okurek steril., chléb kmínový

nápoj grep, ovoce (obsahuje aler.: 1,10,12)

 

Čtvrtek

polévka: Barevná s pohankou (obsahuje aler.: 1,7,9)

hlavní jídlo: Krůtí závitek se šunkou a sýrem, dušená rýže, salát ledový

čaj jablko (obsahuje aler.: 1,6,7,10,12)

 

Pátek

polévka: Kulajda (obsahuje aler.: 1,3,7,10)

hlavní jídlo: Vepřové nudličky na rajčatech, semolinové těstoviny

nápoj bezový květ (obsahuje aler.: 1,3,7)

 

1. Obiloviny (lepek)  5. Podzemnice olejná    9. Celer  13. Vlčí bob (lupina) 
2. Korýši 6. Sójové boby 10. Hořčice 14. Měkkýši
3. Vejce 7. Mléko 11. Sezamové semena  
4. Ryby 8. Skořápkové plody 12. Oxid siřičitý a siřičitany  

Zpracovala: N. Holíčková, vedoucí kuchařka

Schválila: K. Mecová, vedoucí školní jídelny

 

Jídelní lístek

8.6. – 12.6.2020

 

Pondělí

polévka: Francouzská (obsahuje aler.: 1,3,7,9)

hlavní jídlo: Kuře na paprice, vícezrnný knedlík

nápoj lesní plody, ovoce (obsahuje aler.: 1,3,7,11)

 

Úterý

polévka: Italská s bulgurem (obsahuje aler.: 1,7)

hlavní jídlo: Orlický řízek, bramborová kaše, okurkový salát

čaj malina (obsahuje aler.: 1,3,4,7,10)

 

Středa

polévka: Brokolicová s fridátovými nudlemi (obsahuje aler.: 1,3,7)

hlavní jídlo: Krůtí maso na hořčici, semolinové těstoviny

nápoj ananas (obsahuje aler.: 1,3,7,10)

 

Čtvrtek

polévka: Z jarní zeleniny (obsahuje aler.: 1,7,9)

hlavní jídlo: Dušená mrkev, vejce vařené, vařené brambory

čaj černý bez, ovoce (obsahuje aler.: 1,3,7)

 

Pátek

polévka: Z míchaných luštěnin (obsahuje aler.: 1,7,9)

hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, sýr Eidam, salát mrkvový

nápoj pomeranč (obsahuje aler.: 1,7)

 

1. Obiloviny (lepek)  5. Podzemnice olejná    9. Celer  13. Vlčí bob (lupina) 
2. Korýši 6. Sójové boby 10. Hořčice 14. Měkkýši
3. Vejce 7. Mléko 11. Sezamové semena  
4. Ryby 8. Skořápkové plody 12. Oxid siřičitý a siřičitany  

Zpracovala: N. Holíčková, vedoucí kuchařka

Schválila: K. Mecová, vedoucí školní jídelny

 

Jídelní lístek

15.6. – 19.6.2020

 

Pondělí

polévka: Rychtářská (bezmasá) (obsahuje aler.: 1,3,7,9)

hlavní jídlo: Mexické fazole s krůtím masem, chléb kovářský, okurek steril.

nápoj tropic, ovoce (obsahuje aler.: 1,7,9,10,11)

 

Úterý

polévka: Zeleninová s drožďovými knedlíčky (obsahuje aler.: 1,3,7,9)

hlavní jídlo: Selská pečeně, ranné zelí, vařené brambory

čaj s citrónem (obsahuje aler.: 1,10)

 

Středa

polévka: Cibulová (obsahuje aler.: 1,7)

hlavní jídlo: Tokáň z kuřecího masa, celozrnné těstoviny

nápoj jahoda. ovoce (obsahuje aler.: 1,3,7,9)

 

Čtvrtek

polévka: Vločková (obsahuje aler.: 1,7,9)

hlavní jídlo: Zeleninový řízek, šťouchané brambory, míchaný kompot

čaj borůvka (obsahuje aler.: 1,3,7)

 

Pátek

polévka: Maďarská rybí (obsahuje aler.: 1,4,7,9)

hlavní jídlo: Vepřový kotlet na žampiónech, dušená rýže, salát ledový

nápoj oranž (obsahuje aler.: 1,7,10)

 

1. Obiloviny (lepek)  5. Podzemnice olejná    9. Celer  13. Vlčí bob (lupina) 
2. Korýši 6. Sójové boby 10. Hořčice 14. Měkkýši
3. Vejce 7. Mléko 11. Sezamové semena  
4. Ryby 8. Skořápkové plody 12. Oxid siřičitý a siřičitany  

Zpracovala: N. Holíčková, vedoucí kuchařka

Schválila: K. Mecová, vedoucí školní jídelny

Kontakty

FunkceJménoE-mailTelefon
Vedoucí školní jídelny Kateřina Mecová Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 596 746 804, 733 612 180

Základní informace

Zřizovatel: MS kraj
IČO: 619 89 274
ZŠ: 596 746 805
ŠD: 734 266 546
E-mail: info@zskptvajdy.cz
  ZSVaj@po-msk.cz
SPC - 596 768 131
E-mail: spc@zskptvajdy.cz
Jídelna: 596 746 804
ID Datová schránka: 53cf73y

Kde nás najdete

Adresa: Kpt. Vajdy 2656/1a, Ostrava-Zábřeh, 700 30

Kalendář akcí

květen 2020
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31